“Έχω πράγμα καλό

και όμως δεν παρακαλώ!!”

Θεόδωρος Κακούρης

Γορτυνία. Φτωχό μέρος. Λένε μάλιστα ότι βγάζει καλά μυαλά!! Λένε!!
Ξεκινώντας για την επιβίωση σχεδόν ξυπόλυτος, πολλά ήταν τα επαγγέλματα που έκανα μέχρι να βρω εκείνο που προοριζόταν για μένα.

 

Ένα από αυτά, πωλητής. Τι πούλαγα? Γαρδένιες. Έτσι φόρτωσα, θυμάμαι τότε, το φορτηγό με γαρδένιες και πήγα στην ιχθυόσκαλα που είχε πολύ κόσμο, για να τις πουλήσω. Εκεί βλέποντας την διαδικασία, με ότι χρήματα είχα, πήρα δύο τελάρα ψάρια. Αυτή ήταν και η αρχή όλων.

Το 1983, άνοιξα το πρώτο μου κατάστημα στον Ωροπό. Μια καθαρά Δευτέρα ενώ είχα προμηθευτεί όλα τα οστρακοειδή και μαλάκοειδή, για αυτή την ημέρα, ο κακός καιρός και το πολύ χιόνι απαγόρευε στα οχήματα να κυκλοφορήσουν.
Κατάφερα τελικά να φτάσω στο μαγαζί μου στις 11:00.

 

Μετά από αρκετή ώρα μόνο ένας πελάτης έκανε την εμφάνιση του στο μαγαζί.
Προβληματιζόμουν για το εμπόρευμα που θα πέταγα, αν κανείς άλλος δεν ερχόταν και δυστυχώς τα πράγματα για εκείνη την μέρα αυτό μου έλεγαν ότι θα συμβεί.

 

Σκέφτηκα να πάω στην Αθήνα σε κάποια λαϊκή αγορά, τουλάχιστον να τα δώσω όσο όσο.

Φόρτωσα το φορτηγό και ξεκίνησα. Φτάνοντας στο σταυροδρόμι, Δεκελείας και Καραμανλή στο Μενίδι, λόγω του χιονιού που έφτανε το μισό μέτρο, ο κόσμος ήταν έξω.

 

Σταμάτησα, καθάρισα στο χιόνι και χωρίς δεύτερη σκέψη ξάπλωσα την πραμάτεια μου. Δεν πρόλαβα καλά καλά να τα τοποθετήσω και ο πρώτος πελάτης έκανε την εμφάνιση του.

 

Ένας μάλιστα από τους πελάτες που μου έκαναν σεφτέ εκείνη την ημέρα ήταν ο Μιχάλης Μενιδιάτης, ο οποίος θυμάμαι με χαμόγελο μου είπε «Τι κάνεις εδώ βρε βλάμη;»

 

Εκείνη η μέρα ήταν και η αφορμή για μια νέα αρχή σε εκείνο ακριβώς το σημείο.

Ψαράδικο άνοιξα στου Μενιδίου το Σταυροδρόμι,
φρέσκα ψάρια της θάλασσας και άλλα πολλά ακόμη!!
Στο Σταυροδρόμι φίλε μου το ψάρι θα αγαπήσεις,
Γιατί όπως λένε και οι γιατροί καλή ζωή θα ζήσεις

Στο Σταυροδρόμι προσπαθούμε καθημερινά να επιλέγουμε τα πιο εκλεκτά αλιεύματα που μας προσφέρει η θάλασσα. Είμαστε πάντα αυθεντικοί και ενεργούμε ευσυνείδητα προς το καταναλωτή έχοντας λογικές τιμές και τις καλύτερες προσφορές σε ψάρια έτσι ώστε και ο πιο ανήμπορος οικονομικά να μπορεί να μας επισκέπτεται.

 

Όλο το χρονικό διάστημα που ήμουν Πρόεδρος Ιχθυοπωλών Αττικής, στόχος μου ήταν να πείσω τον κλάδο μου να προσφέρει ψάρια σε πολύ καλές τιμές και εν μέρει το κατάφερα.

s