Γόπα

Γόπα

Πληροφορίες

Η γόπα είναι μικρό ψάρι μήκους 20 – 35 εκατοστών και συγγενεύει με τη σάλπα, τον σπάρο και τον σαργό. Υπάγεται στα τελεόστεα ή υποβραχιόνια και έχει τα γενικά χαρακτηριστικά τους. Το επιστημονικό όνομά του είναι Βόωψ ο γνήσιος (Boops boops) είναι ο αρχαίος «Bόωψ ο γνήσιος» και ανήκει στην οικογένεια των Σπαριδών (Sparidae). Οι γόπες ζουν κοπαδιαστά σε βραχώδεις ακτές και σε φυκιάδες, είναι δε άφθονες στις ελληνικές θάλασσες.

Το κρέας τους είναι εύγευστο παρά την κάπως βαριά οσμή τους.

Θρεπτική Αξία

Ενέργεια/Energy

85 Kcal

Λιπαρά / Fat

1,3 g

εκ των οποίων κορεσμένα / Saturated fat

0,22 g

Υδατάνθρακες / Carbonhydrates

0,1 g

Πρωτείνες / Protein

18,20 g

Βιταμίνες

Βασική πηγή πρωτεΐνης όπως το κόκκινο κρέας και τα πουλερικά και είναι υψηλής περιεκτικότητας σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β και σίδηρο

Συνταγές & Μαγείρεμα

Κόβουμε το κρεμμύδι μικρά κομματάκια και ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί σε ένα μπωλ και τοποθετούμε το μπωλ για μία ώρα στο ψυγείο. Στρώνουμε τα ψάρια σε ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά.

Κατηγορία
Ψάρια
Tags
γόπα