Μύδια

Μύδια

Πληροφορίες

Χάρη στην αυξανόμενη εμπιστοσύνη του κόσμου προς τους μυδοκαλλιεργητές, στην μεγάλη γκάμα συνταγών αλλά και στις μακρόχρονες περιόδους νηστείας που συντηρεί η θρησκεία μας, τα μύδια είναι αρκετά διαδεδομένα στο Ελληνικό τραπέζι. Σήμερα, σε όλες τις περιοχές της επικράτειας, ακόμα και σε περιοχές χωρίς άμεση επαφή με τη θάλασσα, υπάρχει η δυνατότητα να απολαμβάνουμε μύδια όλες τις εποχές του χρόνου, με ασφάλεια.

Τα μύδια αποτελούν μία σημαντική πηγή αντιοξειδωτικών, βιταμινών και καλής ποιότητας πρωτεϊνών, με χαμηλή περιεκτικότητα σε λίπος, θερμίδες και χοληστερίνη.

Θρεπτική Αξία

Ενέργεια/Energy

427 Kj/102 Kcal

Λιπαρά / Fat

1,2 g

εκ των οποίων κορεσμένα / Saturated fat

0,4 g

Υδατάνθρακες / Carbonhydrates

6,6 g

Πρωτείνες / Protein

16,1 g

Βιταμίνες

Βιταμίνη D, Σελήνιο

Συνταγές & Μαγείρεμα

Καθαρίζουμε τα λαχανικά, τα πλένουμε και τα ψιλοκόβουμε σε πάχος περίπου 3 mm. Σε κατσαρόλα, ατομικού μεγέθους αν είναι δυνατόν, βάζουμε 25 g βούτυρο, προσθέτουμε 250 g ανακατεμένα λαχανικά, ρίχνουμε το κιλό καθαρισμένα και πλυμμένα μύδια, πασπαλίζουμε με μια κουταλιά του τσαγιού μπαχαρικά, προσθέτουμε μια κουταλιά της σούπας νερό και τέλος τα υπόλοιπα 50 g ανακατεμένα λαχανικά. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα, αφήνουμε να βράσει σε δυνατή φωτιά για 8 λεπτά, ανακινούμε την κατσαρόλα ή ανακατεύουμε.Μόλις ανοίξουν τα μύδια, τα σερβίρουμε στην κατσαρόλα με τηγανιτές πατάτες.

Κατηγορία
Μαλάκια & Όστρακα
Tags
θερμίδες, μύδια, νηστεία, χοληστερίνη