Ζακέτα

Ζακέτα

Πληροφορίες

Η Ζακέτα είναι ψάρι συγγενικό της γλώσσας. Θεωρείται εφάμιλλη εάν όχι ανώτερη γευστικά της γλώσσας. Δοκιμάστε τες τηγανιτές και η γεύση τους θα σας μείνει αξέχαστη.
Η Ζακέτα είναι επίπεδο ψάρι. Απαντάται σε αμμώδη σημεία του βυθού και συνήθως κολυμπά πολύ κοντά στο βυθό, με αποτέλεσμα να είναι σχετικά δύσκολο να το εντοπίσει κανείς. Διακρίνεται κατά διαστάσεις σε μεγάλη και μικρή και κατά είδος σε Γλώσσα η κοινή ή Γλώσσα η γλώσσα (Solea vulgaris ή Solea solea) και Γλώσσα η ξανθή ή Γλώσσα η κίτρινη (Solea lutea) που αμφότερες ανήκουν στην οικογένεια “Γλωσσίδες” (Soleidae).

Θρεπτική Αξία

Ενέργεια/Energy

80,70 Kcal

Λιπαρά / Fat

4,24 g

εκ των οποίων κορεσμένα / Saturated fat

0,915 g

Υδατάνθρακες / Carbonhydrates

0,0 g

Πρωτείνες / Protein

20,04 g

Βιταμίνες

Αποτελεί βασική πηγή πρωτεΐνης όπως το κόκκινο κρέας και τα πουλερικά και είναι υψηλής περιεκτικότητας σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β και σίδηρο

Συνταγές & Μαγείρεμα

Βράζεις την γλώσσα με 2 κουταλιές της σούπας ξύδι λευκό.Την αφήνεις να κρυώσει ελαφρά και την ψιλοκόβετε. Βρέχεις τον ντάκο και κόβεις τα ντοματίνια και το παντζάρι. Βάζεις τα ντοματίνια στον έναν ντάκο, τα παντζάρια στον άλλον και από επάνω το ψάρι. Προσθέτεις ελαιόλαδο κι χοντρό αλάτι, στα ντοματίνια το κρεμμύδι, τον βασιλικό και την κάπαρη, στο παντζάρι τον κόλιανδρο και το σκόρδο.

Κατηγορία
Ψάρια
Tags
γεύση, γλώσσα, ζακέτα, ψάρι