Γαύρος Τυλιχτός με αμπελόφυλλα

Γαύρος Τυλιχτός με αμπελόφυλλα

Αφού καθαρίσουμε τον γαύρο τον πατάμε στην μέση και βγάζουμε την ραχοκοκαλιά.

Τυλίγουμε δύο ή και τρεις γαύρους μαζί σε ένα αμπελόφυλλο (αφού πρώτα έχουμε ζεματίσει τα αμπελόφυλλα) και αλατοπιπερώνουμε. Ετοιμάζουμε ένα αρωματικό λάδι με ρίγανη, σκόρδο και τα περιχύνουμε. Προσθέτουμε νερό μέχρι να καλύψουμε ελαφρά κάτω από την μέση το αμπελόφυλλο. Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο ή λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά.