Καρχαρίας Σουβλάκι

Καρχαρίας Σουβλάκι

Για ένα κιλό – Το κόβουμε ψιλοκομμένο σε κύβους και το τοποθετούμε σε ένα μπολ μαζί με κόκκους πιπέρι σπασμένους, αλάτι, πιπέρι, κόλιανδρο, τζιντζερ, πιπεριά καυτερή ή τσίλι, πιπεριά κόκκινη και πράσινη, δάφνη, ένα κλωνάρι δεντρολίβανο, μισό lime, ντοματίνια, κόκκινο ξερό κρασί και ένα ποτήρι ελαιόλαδο. Σημαντική σημείωση τα υγρά που προαναφέραμε θα πρέπει να σκεπάζουν το μίγμα. Θα πρέπει να μείνει σκεπασμένο για 24 ώρες μέσα στο ψυγείο και μετά την μαρινάδα την πετάμε. Στην συνέχεια παίρνουμε ένα καλαμάκι και σουβλίζουμε ένα ένα τα κομμάτια ψαριού και σε κάθε κομμάτι προσθέτουμε ενδιάμεσα πιπεριά πράσινή ή κόκκινή ή κρεμμύδι φέτες χοντροκομμένο και φρέσκια ντομάτα ή ντοματίνια. Μετά ψήνουμε στα κάρβουνα. Αφού το βάλουμε στην πιατέλα μας φτιάχνουμε ένα αρωματικό λάδι με καυτερή πιπεριά, τζιντζερ, lime, και δεντρολίβανο και το περιχύνουμε.

*Είναι μία σπάνια συνταγή που μας την προσέφερε ο Σεφ Τσόδουλος Θωμάς και τον ευχαριστούμε!