Μύδια Αχνιστά

Μύδια Αχνιστά

Ξεκινάμε με το πολύ καλό πλύσιμο του κελύφους και στην συνέχεια αφαιρούμε τραβώντας το μαλλιαρό αφαλό που έχει το μύδι.

Τα τοποθετούμε σε ένα μπολ με νερό μέχρι αυτά να σκεπαστούν, και αν κάποιο μύδι ανοίξει έστω και λίγο στα επόμενα 5 με 10 λεπτά αυτό σημαίνει ότι το μύδι δεν είναι πολύ καλό, άρα το αφαιρούμε. Στην συνέχεια τα υπόλοιπα μύδια που παραμένουν κλειστά τα τοποθετούμε σε μία κατσαρόλα, βάζουμε λάδι και όταν αυτά αρχίσουν και βράζουν τα σβήνουμε με κρασί ή ούζο. Προσθέτουμε σκόρδο ψιλοκομμένο, άνηθο, ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι, ρίγανη, αν θέλουμε βάζουμε και ψιλοκομμένη πιπεριά. Προσθέτουμε λίγο νερό γιατί το νερό του μυδιού είναι αλμυρό, και αφού αυτά βράσουν για 10 λεπτά (προσοχή δεν ανακατεύουμε καθόλου τα μύδια-και αν πάλι κάποιο δεν ανοίξει το αφαιρούμε και συνεχίζουμε την συνταγή). Αν θέλουμε η σάλτσα να είναι πικάντικη, αφαιρούμε το νερό σε ένα μπολ και ρίχνουμε σε αυτό λίγο κορν φλάουρ και το χτυπάμε με σύρμα χειρός, το επαναφέρουμε στην κατσαρόλα και έχουμε ένα πολύ όμορφο έδεσμα. Και για τους πολύ πικάντικους μπορούμε να βάλουμε κρόκο Κοζάνης ή μουστάρδα.

Με τον τρόπο αυτό μπορείτε να κάνετε τις γυαλιστερές και τα κυδώνια. Για τα κυδώνια να σας πω ότι θα πρέπει να δώσετε μεγάλη προσοχή στο πλύσιμο τους γιατί στο κέλυφος κρύβουν πολύ άμμο άρα χρειάζεται αρκετά καλό πλύσιμο κάτω από τρεχούμενο νερό βρύσης και πολύ καλό τρίψιμο ίσως και με βουρτσάκι.