Σαρδέλα

Σαρδέλα

 

Η Σαρδέλα είναι ένας πολύ ωραίος θαλασσινός μεζές και οι γιατροί λένε ότι είναι πλούσιο σε Ω3, ασβέστιο για τις εγκυμονούσες που επιβάλεται να τρώνε και πλούσιο σε φώσφορο για τα παιδιά, κυρίως την περίοδο των εξετάσεων τους.

Όσοι έχουν χοληστερίνη καλό είναι να τιμούν την σαρδέλα 2 με 3 φορές την εβδομάδα. Φυσικά πρέπει να γνωρίζετε ότι τα αφρόψαρα είναι πλούσια σε Ω3, κάποια από αυτά είναι το σκουμπρί, σαφρίδι, κολιός, τόνος, ρίκι(παλαμίδα), γόπα και πολλά άλλα.

Για όσους έχουν πρόβλημα πέψης από την σαρδέλα, κατά την διάρκεια του πλυσίματος, την τρίβουμε ελαφρά με τα δάχτυλα μας. Έτσι τα λέπια, τα οποία μπορεί να μην φαίνονται αλλά υπάρχουν, φεύγουν και μαζί με αυτά και η κύρια αιτία του προβλήματος.

Μια πραγματικά νοστιμότατη συνταγή με την σαρδέλα καθώς και πολύ υγιεινή, γρήγορη και χωρίς να μυρίζει η κουζίνα μας, είναι:

Αφού καθαρίσουμε την σαρδέλα μας και το κεφάλι δεν το αφαιρέσουμε από το ψάρι, την ντανιάζουμε (την βάζουμε σε σειρά) και σε μία κατσαρόλα γεμίζουμε νερό μέχρι η σαρδέλα μας να σκεπαστεί. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, λάδι, ρίγανη, σκόρδο, ένα κλωνάρι μαϊντανό και μια φέτα πιπεριά. Μπορούμε να βάλουμε και λίγο δυόσμο προαιρετικά. Όλα μαζί τα βράζουμε για 9 περιπου λεπτά.

Δεν μπορείτε να φανταστείτε τι εξαιρετικός μεζές είναι, λες και τρως αρνάκι λαδορίγανι!!!!