Τι πετάμε και τι τρώμε από το Ψάρι

Τι πετάμε και τι τρώμε από το Ψάρι

Πολλοί τρώνε μόνο το ψαχνό που βρίσκετε στο κέντρο του ψαριού και το υπόλοιπο το πετάνε. Αυτό όμως είναι μεγάλο λάθος.

Έχοντας το ψάρι μπροστά μας ξεκινάμε απομονώνοντας με το μαχαιροπίρουνο το κεφάλι του, στην συνέχεια αφαιρούμε την ραχοκοκαλιά από την κορυφή μέχρι και την ουρά και ανοίγουμε το ψάρι στην μέση. Αποσύρουμε τον σπόνδυλο από το ψάρι και κατά την γνώμη μου το πιάνουμε με τα χέρια γιατί όπως λέει και η παροιμία «το ψάρι η γυναίκα και το άλογο θέλουν χέρια», και αρχίζει η πολύ ευχάριστη διαδικασία.

Το κεφάλι είναι από τους πιο νόστιμες τροφές και το πιο θρεπτικό σημείο πάνω στο ψάρι για τον ανθρώπινο οργανισμό. Πολλοί τα κεφάλια τα πετούν και άλλοι δεν μπαίνουν καν στην διαδικασία να τα συμπεριλάβουν στην σούπα. Θέλω να σας τονίσω την σπουδαιότητα αυτού για τον ανθρώπινο οργανισμό, και ένα καλό παράδειγμα είναι μια ιστορία άκουσα κάποτε: «Πριν πολλά χρόνια καταδίκασαν κάποιον σε θάνατο, ο υπεύθυνος όμως θέλοντας να του προσφέρει έναν αργό και πιο βασανιστικό θάνατο αποφάσισε να τον ταΐζουν μόνο με μία συγκεκριμένη τροφή καθημερινά ώστε να πεθάνει από έλλειψη απαραιτήτων θρεπτικών ουσιών που έχει ανάγκη ο ανθρώπινος οργανισμός για να ζήσει. Την τροφή αυτή θα είχε την τύχη να διαλέξει ο κρατούμενος. Έτσι λοιπόν όταν εκείνος ρωτήθηκε ζήτησε να τρώει κεφάλι ζώου για το υπόλοιπο της ζωής του. Το αποτέλεσμα ήταν να ζήσει για πολλά χρόνια γιατί όπως και ο ίδιος γνώριζε όλα τα κεφάλια των ζώων είναι πηγή θρεπτικών στοιχείων και απαραίτητα για όλους μας.»